Depremden etkilenen illerde Ulusal Eğitim Bakanlığı tarafınca hayata geçirilen Destekleme ve Yetiştirme Kursları, Hatay’daki 69 çadır kentte hizmet vermeye başladı.
Çadır ve konteynerlerde kurulan 192 sınıftaki eğitimlere katılan 3 bin 978 talebe, gönüllü öğretmenlerin hususi ilgisiyle sınavlara hazırlanıyor.
Lise ve yükseköğretim kurumları sınavları konularının tekrarının yanı sıra öğrencilerin eksikleri bulunan alanlarda yoğun eğitimlerin verildiği kurslarda psikososyal destek de sunuluyor.
Hatay İl Ulusal Eğitim Müdürü Serkan Gür, AA muhabirine, depremin arkasından evlatların akranlarından geri kalmaması için bakanlık olarak tüm imkanlarıyla sahada olduklarını söylemiş oldu.
Ulusal Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in talimatıyla kursları etken hale getirdiklerini, 8. derslik öğrencilerinin Liselere Geçiş Sistemi sınavları, 12. sınıfların da Yükseköğretim Kurumları Imtihanı’na hazırlandıklarını dile getiren Gür, psikososyal destek faaliyetlerinin de aralıksız sürdüğünü belirtti.
Hususi Eğitim Genel Müdürlüğünün depremin ilk günlerinden bu yana Hatay’da ortalama 35 bin kişiye psikososyal destek verdiğine değinen Gür, çadır kentlerde okul öncesi, ilköğretim, ortaokul ve liselerin de oluşturulduğunu beyan etti.
Gür, “Tüm çadır ve konteyner merkezlerindeki eğitim öğretim faaliyetlerimizle öğrencilerimizin müfredatın hiçbir parçasından ve kazanımından geri kalmamasını sağlayacağız. Depremden etkilenen tüm bölgelerimizde evlatlarımızın sıhhatli bir eğitim almasını elde etmiş olacağız.” diye konuştu.
“BİR NEBZE UMUT OLABİLİYORSAK NE MUTLU”
Batman’dan gelen 42 gönüllü öğretmen de Hatay’da öğrencilerle hususi olarak ilgilenmeye başladı.
Ekibe liderlik eden Sason İlçe Ulusal Eğitim Müdürü Veysi Bozkurt, öğrencilerin eksiklerini tamamlama gayretinde olduklarını belirterek, şunları kaydetti:
“Zorlukları olmasıyla birlikte buradaki öğrencilere katkı sunmanın heyecanını, tutkusunu da öğretmenlerimizle birlikte yaşıyoruz. Afet fizyolojik olmasıyla birlikte ruhsal olarak da onları etkiledi. Bilimsel niteliği olan etkilerini düzeltme yolunda bir nebze dahi kendilerine ümit olabiliyorsak ne mutlu bizlere. Değişik bölgelerdeki noktalarda çadır kentlerdeki 8. ve 12. derslik öğrencilerimizin ilkin istatistik detayları toplanıyor. Sayılar belirlendikten sonrasında değişik branşlardaki öğretmenlerimiz o çocuğun ihtiyacını belirleyip ona nazaran programı yapmış olup evlatlarımızın o derslerde eksikliklerini tamamlama yolunda ders vermeye çalışıyorlar.”
ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ
Gönüllü aşçılar günde 7 bin 500 kişilik yiyecek yaparak dağıtıyor
Spor fotoğrafçısı Onur Çam bisikletiyle geçirdiği kazada öldü
Hakkari’de gosteri ve yürüyüşlere geçici yasak
Son Dakika Haberler